Rekendocenten

Eén van de belangrijkste schakels voor een goede voorbereiding op het rekenexamen zijn natuurlijk de rekendocenten. Als Coöperatie Examens MBO bieden we docenten de mogelijkheid om direct betrokken te zijn.

Examenconstructeur worden?

De Coöperatie Examens MBO is een van-voor-doororganisatie. Dat brengt voor jou als rekendocent extra kansen. We zoeken met name  examenconstructeurs en leden van de vaststellingscommissies. Erg leuk om naast je dagelijks werk ook examenopdrachten te ontwikkelen of vast te stellen. We hebben informatie over het functieprofiel en het korte trainingstraject.

Ben je minimaal een dagdeel per week beschikbaar en ben je geïnteresseerd? Vul dan het aanmeldformulier rekendocenten in, dan heb je de eerste stap in de selectieprocedure gezet.

Er staat een vergoeding voor de gemaakte uren tegenover. Hierbij is een detachering vanuit je huidige schoolorganisatie de meest gebruikte contractvorm. Uiteraard moet jouw instelling lid zijn van de Coöperatie Examens MBO. Het lidmaatschap wordt gesloten met de besturen van de instellingen.

Onderzoeksgroep voorbeeldexamens

Wil je als rekendocent bijdragen aan de kwaliteit van de nieuwe rekenexamens?
De Coöperatie Examens MBO is erg benieuwd naar de mening van de mbo-studenten over de opdrachten uit de voorbeeldexamens.
Daarvoor voeren we een onderzoek uit onder rekendocenten en hun studenten. Dit onderzoek voeren we in samenwerking uit met de Universiteit Utrecht.   

Je vindt hier alle informatie over dit onderzoek.